در وعده سحری
بایستی از خوردن کله پاچه و غذاهای پُر چرب, سوسیس و کالباس, سُس مایونز, نمک و ادویه جات به خصوص فلفل خودداری شود( نباید ها) ,
زیرا این مواد اصطلاحاً ایجاد آتش میکنند و برای هضم و دفع نیاز به آب فراوان دارند و باعث تشنگی شدید میشوند,
در این وعده غذایی مقداری برنج یا ماکارونی بدون روغن, مقداری گوشت سفید, ماست کم چرب و سالاد بدون سُس و در کنار این مواد مقداری میوه و مایعات را پیشنهاد میکنیم (باید ها :.
در زمان افطار
نیز باید یک وعده مفید و کم حجم در نظر گرفته شود, مثلاً مقداری حلیم که به آن کمی عسل هم اضافه شده باشد به همراه یک لیوان شیر ( چایی کم رنگ هم مناسب است و به جای عسل ، خوردن خرما هم اشکال ندارد
از نیم ساعت پس از وعده افطار نوشیدن جرعه جرعه مایعات شروع شود و البته که یکباره نباید مایعات را به معده سرازیر کرد.
از یک ساعت پس از آن مصرف میوه و سبزیجات به دلیل بالا بودن فیبر و تامین ویتامینهای محلول در مایع ضرروی است,
فیبر به دلیل اینکه آب فراوانی به خود جذب میکنند در این دوران کاربردی هستند.
برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدراتهای مرکب مانند نان, برنج, ماکارونی یا سیب زمینی به همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها(سفید یا قرمز یا ماهی) یا سفیده تخم مرغ, سالاد و ماست کم چرب در برنامه غذایی شما لحاظ شود..
خزایی در خصوص کل نیاز آب بدن نیز بیان داشت:
در طول افطار تا سحر باید به ازای هر ۲۰ کیلوگرم از وزن بدن ، حدود ۷۰۰ سی سی تا یک لیتر مایعات مصرف شود تا بدن با کم آبی مواجهر نشود؛ زیرا سلولهای بدن در محیط کم آبی دچار صدمه و اکسید شدن میشوند ..
محمد خزایی
منبع : شفا آنلاین