لازم است این رژیمهای غذایی را به طور هفتگی تا رسیدن به وزن مورد نظر خود دنبال کنید.
۱- گوجهفرنگی
این خوراکی از جمله مواد مورد نیاز بدن میباشد که میتواند شما را در کوتاه مدت به وزن دلخواهتان برساند، گوجهفرنگی دارای کالری کم بوده و به شما احساس خوبی را منتقل میکند، همچنین به دلیل میزان فیبر بالا این حالت را در شما حفظ میکند.
۲- پرتقال
این میوه سرشار از ویتامین C میباشد که به عملکرد بدن کمک میکند گاهی ممکن است افراد به دلیل میزان قند موجود در پرتقال از مصرف آن پرهیز کنند، اما باید بدانند که این میوه دارای پتانسیل بالایی در چربی سوزی میباشد.
همچنین باید گفت که فیبر موجود در این میوه برای تنظیم قندخون بسیار مفید است.
۳- جو
این ماده غذایی به دلیل مقدار فیبر بالا به سوخت و ساز بدن کمک کرده و در کاهش وزن نقش بهسزایی را عمل میکند.
به گفته پزشکان آمریکایی خوردن یک کاسه جو در ابتدای صبح بسیار مناسب بوده و انرژی طول روز را تأمین میکند.
۴- ادویهجات
لزوماً برای کاهش وزن نیاز نیست که افراد خود را درگیر یک سری غذاهای تکراری و خاص کنند، تنها کافی است که مصرف ادویهجات را در برناه غذایی خود بگنجانند چرا که این ماده غذایی خواص گرمازایی داشته و متابولیسم بدن را افزایش میدهد به عنوان مثال فلفلهای سیاه و سفید در کالری سوزی و زنجبیل در هضم غذاها کاربرد دارند.
۵- سیب زمینی شیرین
این خوراکی دارای کالری کمی بوده و کمک میکند تا بین وعدههای غذایی سیر بمانید.
گفتنی است که این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامینهای C و B۶ و پتاسیم میباشد.
۶- سیب
این میوه به دلیل شیرینی طبیعی که دارد هوسخوردن خوراکیهای شیرین (مضر) دیگر را از سر شما میاندازد، این خوراکی میزان مناسبی فیبر داشته و کالری، چربی و سدیم آن به مراتب کمتر از سایر خوراکیهاست.
۷- قارچ
باید گفت که استفاده از این ماده غذایی در پیتزاها باعث از بین رفتن ویتامینهای آن میشود، لذا بهتر است که در مواد غذایی سالم از قارچ استفاده گردد، تا به کاهش وزن افراد کمک شود.
۸-کلم بروکلی
این خوراکی در کاهش وزن و سوزان چربی به خوبی عمل کرده و مصرف آن احساس سیری به شما میدهد.
گفتنی است، در هر پوند از این ماده چندین تن مواد مغذی موجود است که احساس خوبی را به افراد انتقال میدهد.
۹- دارچین
قدرت دارچین را دست کم نگیرید و تنها در پخت غذاها از آن استفاده نکنید.تحقیقات نشان میدهد که مصرف روزانه یک قاشق چای خوری از این ماده به راحتی به کاهش وزن افراد کمک میکند، همچنین این ماده قادر است قندخون را تنظیم کند.
منبع:باشگاه خبرنگاران
در وعده سحری
بایستی از خوردن کله پاچه و غذاهای پُر چرب, سوسیس و کالباس, سُس مایونز, نمک و ادویه جات به خصوص فلفل خودداری شود( نباید ها) ,
زیرا این مواد اصطلاحاً ایجاد آتش میکنند و برای هضم و دفع نیاز به آب فراوان دارند و باعث تشنگی شدید میشوند,
در این وعده غذایی مقداری برنج یا ماکارونی بدون روغن, مقداری گوشت سفید, ماست کم چرب و سالاد بدون سُس و در کنار این مواد مقداری میوه و مایعات را پیشنهاد میکنیم (باید ها :.
در زمان افطار
نیز باید یک وعده مفید و کم حجم در نظر گرفته شود, مثلاً مقداری حلیم که به آن کمی عسل هم اضافه شده باشد به همراه یک لیوان شیر ( چایی کم رنگ هم مناسب است و به جای عسل ، خوردن خرما هم اشکال ندارد
از نیم ساعت پس از وعده افطار نوشیدن جرعه جرعه مایعات شروع شود و البته که یکباره نباید مایعات را به معده سرازیر کرد.
از یک ساعت پس از آن مصرف میوه و سبزیجات به دلیل بالا بودن فیبر و تامین ویتامینهای محلول در مایع ضرروی است,
فیبر به دلیل اینکه آب فراوانی به خود جذب میکنند در این دوران کاربردی هستند.
برای وعده غذایی شام نیز باید یکی از کربوهیدراتهای مرکب مانند نان, برنج, ماکارونی یا سیب زمینی به همراه مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها(سفید یا قرمز یا ماهی) یا سفیده تخم مرغ, سالاد و ماست کم چرب در برنامه غذایی شما لحاظ شود..
خزایی در خصوص کل نیاز آب بدن نیز بیان داشت:
در طول افطار تا سحر باید به ازای هر ۲۰ کیلوگرم از وزن بدن ، حدود ۷۰۰ سی سی تا یک لیتر مایعات مصرف شود تا بدن با کم آبی مواجهر نشود؛ زیرا سلولهای بدن در محیط کم آبی دچار صدمه و اکسید شدن میشوند ..
محمد خزایی
منبع : شفا آنلاین